joi, 27 mai 2010

Sintetice din produsele cosmetice

Iata cateva sintetice care se folosesc in produse cosmetice naturale.
Glicerina:este un lichid siropos,incolor,dulce , solubil in apa si in alcool.Se avapora si ingheata foarte greu; se obtine in procesul de fabricare al sapunului si se introduce in sapunuri pentru hidratare.(si in alte produse cosmetice: ulei masaj,creme de ras, sampoane solide, balsam de par)
Cocamide Dea: spumant si emulsificator, stabilizeaza spuma, o face sa dureze mai mult.(se foloseste in saruri de baie, gel de dus, sampoane solide).
Lanolina: protector, substanta uleioasa, galbena, obtinuta din lana oilor.Este folosita in cremele pentru atenuarea ridurilor.Lanolina umple ridurile pe dinauntru.(se foloseste in general in compozitia cremelor de fata si balsamuri de par).
Acid stearic: emulsificator,acid gras, ajuta la intarirea sapunurilor; previne oxidarea.(in creme de ras, creme de maini, corp si fata,sampoane solide si cleansers.)
Propylen Glycol: emulsificator, are consistenta vascoasa,e incolor si dulce, este antibacterian; principala proprietate este de a hidrata.(se foloseste cam in toate produsele cosmetice naturale).
Farnesol: aromatizant, lichid incolor ,insolubil in apa, dar se amesteca cu uleiurile.Este un hormon natural cu efect de lifting si previne dezvoltarea bacterilor timp de 6 ore la nivelul pielii.
Laureth 4: emulsificator, care ajuta la amestecul unturilor din plante cu apa, prevenind separarea lor.
EDTA: conservant si stabilizator, fara culoare, solubil in apa, combate decolorarea prin oxidare si imbunatateste stabilitatea produselor cosmetice.
Sodium Palm Kernelate: agent de saponifiere sintetic,obtinut din uleiul de palmier.
Clorura de Sodiu: rol de protectie si curatare, se obtine din sare de mare si apa de mare, se foloseste in sapunuri, avand caracter degresant.
Nota:Se pune accent pe faptul ca unele companii care comercializeaza cosmetice se declara naturale, fara a folosi conservantii sintetici,lucru neadevarat.Sunt anumiti conservanti sintetici fara de care chiar nu se pot face cosmeticele.Ma refer chiar la exemplele date mai sus.
Ce ziceti?E adevarat?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu