duminică, 2 mai 2010

Coriandrul (coriandrum sativum)

Coriandrul (coriandrum sativum)


Descriere: Nativ din Orientul Mijlociu, coriandrul creştea şi în grădinile suspendate ale reginei Semiramis din Babilon, una din cele şapte minuni ale lumii antice.
În antichitate, coriandrul era folosit ca plantă condimentară, terapeutică şi în parfumerie. Egiptenii îl numeau „iarba fericirii” şi îi atribuiau proprietăţi afrodiziace. Grecii şi romanii îşi aromatizau vinurile cu coriandru şi îl foloseau ca plantă terapeutică. Romanii sunt cei care au adus coriandrul în vestul imperiului, în provinciile Britania şi Francia.
Indienii îl foloseau în arta culinară, dar îi cunoşteau şi valoarea medicinală, folosindu-l în tratarea guturaiului şi a insomniesi.

Ingrediente bioactive: Uleiul esenţial de coriandru, se extrage din faza apoasă obţinută prin distilarea fracţionată a fructelor mature şi uscate de Coriandrum sativum, asigurându-se astfel prezenţa principiilor active terpinen, coriandrol şi para-cimen.

Acţiune: Datorită efectelor de încălzire a corpului este util pentru calmarea durerilor reumatice şi totodată în stări gripale sau răceală. Uleiul delicat de coriandru are acţiune tonică asupra sistemului nervos, îmbunătăţeşte memoria şi poate îndepărta migrena.
Coriandrul este cunoscut şi pentru proprietăţile sale afrodiziace mai ales când libidoul este scăzut datorită stresului şi oboselii. Se foloseşte în candelă, sub formă de masaj sau baie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu