duminică, 2 mai 2010

Cacao (theobroma cacao)

Cacao (theobroma cacao)


Descriere: Botanistul suedez al sec. al XVIII-lea, pe nume Limaeus, a numit arborele de cacao Theobroma Cacao, însemnând "băutura zeilor", din grecescul theos (zeu) si broma (bautură). Botanistul a crezut că arborele merită acest nume, având în vedere credinţa maiaşa, că acesta aparţine zeilor, spre deosebire de cum fusese numit in Lumea Noua: arborele de cacao sau arborele de ciocolata.

Ingrediente bioactive: Principala ingredientă a acestei plante este grăsimea din seminţe. Aproximativ jumătate din compoziţia bobului de cacao este grasime, care, atunci când nu se foloseşte la producerea dulciurilor, e utilizată în produsele cosmetice.

Actiune: Planta are efect sinergic, creşte termogeneza, accelerează procesul de ardere a grăsimilor, ducând la reducerea greutăţii corporale. Uleiul de cacao creeaza un strat protector pe piele, protejând-o de agresiunea factorilor externi; înmoaie si hraneste pielea, combate exfolierea, mentine nivelul hidric; de asemenea , are efect tonifiant si de vindecare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu