miercuri, 12 mai 2010

Floarea suferinţei (Passifloraceae)


Descriere: Este o frumoasă liană, din familia Passifloraceae, originară din Mexic, unde aztecii o foloseau pentru proprietăţile ei sedative. A fost introdusă în Europa sub numele de "floarea pasiunii" de către iezuiţii spanioli. Planta s-a aclimatizat remarcabil, mai ales în zonele mediteraneene. Conservată în casă, această floare aduce pacea şi liniştea. Necesită tutorare pentru a-şi păstra aspectul compact.

Ingrediente bioactive: Ani întregi cercetătorii plantei au fost de părere că o anumită grupă de alcaloizi sunt ingredientele active ale florii suferinţei. Totuşi, studii recente au arătat că flavonozi, ingredientul de bază al florii suferinţei, sunt responsabili pentru efectul de relaxare şi tratare a anxietăţii.

Acţiune :
În câteva cuvinte, efectele florii suferinţei erau cunoscute în primul rând pentru acţiunea asupra sistemului nervos, mai ales în cazul anxietăţii cauzat de stres şi muncă excesivă. Farmacopeele europene recomandă produsele pe bază de floarea suferinţei în primul rând pentru tratamentele contra anxietatii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu