joi, 13 mai 2010

Inul (linum usitatissimum)

Descriere: Inul se cultivă în Romania pentru tulpinile sale din care se scot fibre textile şi pentru seminţele din care se extrage un ulei gras, utilizat în mai multe domenii, printre care şi în medicină.


Ingrediente bioactive: Seminţele de in – Semen Lini – pe langă uleiul gras mai conţin o cantitate însemnată de mucilagii localizate în membrana celulară a epidermei, glicozide ca linamarina şi linocinamarina, săruri de potasiu şi magneziu.

Acţiune: Uleiul de in are efect emolient, laxativ mecanic, antiseptic, calmant. Ulei de in – datorita acizilor grasi si zaharurilor regleaza metabolismul lipidelor în piele, reface functiile ei de protectie, înmoaie si hidrateaza intens pielea, combate iritatiile.Ulei de in – regleaza metabolismul lipidic din piele, reface functia ei de aparare, combate iritatiile.

Uleiuri de macadamia, in si masline – regenereaza stratul lipidic al pielii, apara de factorii agresivi din mediu si mentin hidratarea epidermei. Extract de in si ulei de in – normalizeaza activitatea glandelor sebacee, are efect antiinflamator.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu