duminică, 2 mai 2010

Banana (musa paradisiaca)

Banana (musa paradisiaca)


Descriere: Bananele sunt fructele arbustului tropical din specia Musa Paradisiaca, varietatea Sapientum. Bananierul este o plantă erbacee, foarte înaltă şi robustă, de 7-8 m, cu aspect arborescent.

Tulpina sa este de fapt un trunchi fals, format din tecile foarte dezvoltate ale frunzelor, care se învelesc unele cu altele. Frunzele de la partea sa superioară sunt foarte mari, depăşind adesea 2 m lungime şi ajungând până la 40 cm lăţime.

Florile sunt hermafrodite sau unisexuate. Cele masculine sunt de culoare roşiatică şi se găsesc la partea superioară a inflorescentei. Florile feminine sunt dispuse la partea inferioară a plantei şi sunt de fapt cele care produc fructele.

Ingrediente bioactive: Fructul preferat al multora dintre noi, alături de măr şi portocală, este banana. În ciuda faptului că ea este foarte bogată în vitamine şi minerale, multă lume o condamnă încă pentru conţinutul ei caloric foarte ridicat, având 100 de calorii la 100 de grame.

O banană conţine 20% glucide şi o asociaţie de vitamina B, C şi E. Este, de asemenea, bogată în calciu şi magneziu.

Acţiune: Hidratanta si nutritiva, conţine şi serotonină, care mai este numită substanţa fericirii şi care are un efect antistres rapid.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu