duminică, 2 mai 2010

Arborele de unt (butyrospermum parkii)

Arborele de unt (butyrospermum parkii)


Descriere: Untul de Shea mai este cunoscut şi sub denumirea de unt de Karite. Acest copac se găseşte numai în savanele din vestul Africii. Copacul de Shea este sălbatic, nu se cultivă, iar până atinge maturitatea durează 40-50 de ani.
În majoritatea regiunilor, el este protejat datorită beneficiilor sale economice, medicale şi sociale. Vracii africani au folosit untul de Shea secole la rând pentru a vindeca boli ale pielii şi ale scalpului.

În prezent s-a dovedit ştiinţific faptul ca untul de Shea este un ingredient deosebit de valoros în industria cosmetică.

Ingrediente bioactive: Conţinutul său ridicat în acizi graşi (mai ales acid stearic şi acid oleic) face ca untul de Shea să fie remarcabil pentru piele. Aceşti acizi graşi sunt indispensabili în hidratarea epidermei şi în procesul de menţinere a elasticităţii pielii.

Acţiune: Untul de Shea are acţiune de regenerare, ajută pielea să-şi recapete supleţea şi are acţiune antirid, are efect de menţinere a hidratării epidermei.

În acelaşi timp, untul de Shea protejeaza pielea împotriva radiaţiilor UV şi agresiunilor factorilor de mediu, previne formarea ridurilor şi calmează pielea iritată. În plus, untul de Shea este bine cunoscut pentru efectul său cicatrizant.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu