duminică, 2 mai 2010

Cărbunele (Cuminium cyminum)

Cărbunele (Cuminium cyminum)


Descriere: Cărbunele este o rocă sedimentară de culoare brun - neagră cu proprietăţi combustibile, formată prin îmbogăţirea în carbon (în condiţiile lipsei de oxigen) a resturilor unor plante din epocile geologice. Procesul de carbonizare a plantelor preistorice s-a produs cu milioane de ani în urmă.

Ingrediente bioactive: Faza biochimică produsă de bacterii şi ciuperci care transformă celuloza şi lignina din plante şi faza geochimică, faza propriu zisă de carbonizare, care se produce la temperaturi şi presiuni ridicate, formându-se într-un timp îndelungat cărbunele nobil antracit sau grafit. Acest proces are ca rezultat o îmbogăţire de peste 50 % din volum în carbon.


Acţiune: Principala acţiune a cărbunelui este aceea de exfoliere a celulelor moarte ale pielii atunci când este folosit în unturile de corp, aflat în compoziţia pastei de dinţi combate cu succes tartrul oferind dinţilor un alb natural, are rol antibacterian şi proprietatea de a absorbi grăsimea în exces în săpunul pentru ten.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu