joi, 13 mai 2010

Ghimbirul (zingiber officinale)

Descriere: Ghimbirul îşi are originile în India, China şi Java, dar şi pe continentul African şi Indiile de Vest. A fost adus în Europa între secolele X – XV ca şi condiment. Ghimbirul este o buruiană perenă cu înălţimea de 3-4 metri ale cărei flori sunt de culoare galbenă. A fost folosită în medicină înca din cele mai vechi timpuri, fiind descoperita în textele antice sanscrite şi chinezeşti, cât şi în cele greceşti, romane şi arabe.
Ingrediente bioactive:
Menţionăm urmatorii constituenti: a-pinene, camphene, b-pinene,cineole, linalool, borneol, y-terpineol, nerol, neral, geraniol, geranial, geranyl acetate, b-bisabolene şi zingiberene.

Acţiune: Uleiul de ghimbir are acţiuni multiple, printre care amintim: antiseptic, analgezic, stimulant, tonic, deodorant. El este folosit împotriva răului de mare sau mişcare, a reumatismului, a durerilor musculare, a sinuzitei, a răcelilor, a gripei şi a febrei. Extracte de lamâie si ghimbir – patrunzând în profunzimea firului de par, îl fortifica si il netezesc. Curata delicat si reface structura parului, redându-i stralucire si vitalitate.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu