miercuri, 5 mai 2010

Cuişoarele (Syzygium aromaticum)

Descriere: Cuişoarele sunt originare din Insulele Mirodeniilor. Planta este înaltă şi subţire, veşnic verde şi poate atinge 20 m înălţime. Florile ei cresc în buchete, iar când înfloresc se deschid ca nişte clopoţei coloraţi în roşu şi alb. În tradiţia populară cuişoarele se foloseau contra răcelii, ca sudorifice şi ca antiseptice. Astăzi chinezii folosesc acest remediu pentru tratarea piciorului de atlet – o infecţie fungică.

Ingrediente bioactive: Uleiul de cuişoare este compus în principal din eugenol, o substanţa anestezică şi antiseptică, tanini şi flavonoide care sunt antioxidanţi anticancerigeni şi care ajută şi la fortificarea pereţilor vaselor de sânge.

Acţiune: Datorită compoziţiei de eugenol cuişoarele combat infecţiile şi inflamaţiile provocate de bacterii şi fungi. Cuişoarele mai sunt folosite pentru efectul lor relaxant, analgezic, antiseptic, stimulant, tonic, calmant, antidepresiv, afrodiziac. Se pot folosi împotriva acneei, iritaţiilor, arsurilor, tăieturilor, calmant al durerilor de artrită şi reumatice. În cosmetică cuişoarele se folosesc cu rol în special de aromatizant sau dezinfectant. Ulei eteric de cuisoare – previne aparitia cosurilor, combate mâncarimea si durerea.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu