miercuri, 12 mai 2010

Geranium (pelargonium crispum)

Descriere: Nativ din Africa de Sud, geraniul a fost exportat în Europa la sfârşitul secolului al XVII-lea. De aici în secolul al XIX-lea, el a fost apoi re-exportat în coloniile franceze şi britanice.

Uleiul esenţial a fost distilat pentru prima dată în Franţa, la începutul secolului XX; astăzi, cele mai importante regiuni unde este cultivată această plantă sunt Insulele Réunion, Maroc, Egipt, China. La începuturi, numele său a fost Bourbon după cel al unei insule din sud-vestul Oceanului Indian. În trecut, geraniul a fost folosit pentru răni, tumori, fracturi şi în epidemiile de holera. Credinţa populară îi atribuia şi virtuţii magice în alungarea spiritelor rele, astfel că oamenii îl cultivau în jurul casei.

Ingrediente bioactive: Uleiul esenţial de geranium este compus din mai multe ingrediente printre care: geraniol, citronelal, linalool, terpineol, citral, mentona, eugenol, sabinen.

Acţiune: Proprietăţile terapeutice ale uleiului de geranium sunt: antiseptic, antidepresiv, astringent, dezinfectant, antiinflamator, reconfortant, curativ, usurează durerile de picioare, este bun pentru circulaţia deficitară, ajută la tratarea arsurilor, tăieturilor şi a eczemelor. De asemenea uleiul de geraniu stimulează apetitul sexual diminuat din cauza depresiilor.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu