duminică, 2 mai 2010

Avocado (persea gratissima)

Avocado (persea gratissima)


Descriere: Cunoscut înca din timpul aztecilor, uleiul de avocado a fost folosit de secole de catre femeile din Mexic şi Arizona. La începutul secolului XVI, un preot înregistrează pentru prima dată în Mexic: “Printre fructele descoperite în munţi este unul pe care baştinaşii il numesc ahuacatl, care atârna în copac şi arată ca o pară mai mare.”

Ingrediente bioactive: Uleiul conţine gliceridele acizilor graşi (palmitic, stearic, oleic, linoleic), vitamina A, lecitină.

Acţiune: Este privit ca unul dintre cele mai eficace uleiuri de uz cosmetic, având acţiune emolientă şi cicatrizantă pentru ten, iar pentru firul de păr are acţiune nutritivă, conferindu-i vitalitate şi supleţe.

Conţine acizi graşi pe care organismul uman nu îi poate sintetiza, dar care intră în componenţa lipidelor membranare. Are rol fundamental în reacţiile inflamatorii şi de imunizare, dar şi în reglarea permeabilităţii celulare.

Testele clinice au arătat că uleiul de avocado este uşor absorbit de epidermă şi este compatibil cu aproape toate tipurile de piele.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu