miercuri, 12 mai 2010

Gălbenelele (calendula officinalis)

Descriere: Galbenelele sunt originare din sudul şi centrul Europei. Numele lor provine din latinescul kalendae – prima zi a lunii în calendarul roman – datorită faptului că ele sunt înflorite tot timpul anului.

Ingrediente bioactive: Florile de galbenele sunt o adevarată sursă de flovonoide, carotenoizi, vitamina C, substanţe proteice, substanţe amare, răşini, ulei eteric, acid oleanolic, saponine etc. Uleiul este folosit în cosmetică în produse destinate în special pielii sensibile şi în produsele pentru copii. Bio-flavonoidele conţinute acţionează şi asupra fragilitatii vaselor de sânge, de aceea acest extract este recomandat şi folosit si in produsele anticuperozice.

Acţiune: Uleiul de gălbenele este recomandat pentru utilizarea cosmetică în îngrijirea epidermei uscate şi sensibile. Are acţiune cicatrizantă, tonică, antiinflamatoare, de reducere a fragilităţii vasculare şi de îmbunătăţire a circulaţiei sangvine periferice. Se recomandă şi în inflamaţii ale mucoaselor, în tratarea vânătăilor, eczemelor, a negilor. Extract de galbenele – vindeca leziunile, înmoaie si hraneste pielea, combate exfolierea



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu