Originară din China şi Nordul Indiei a fost adusă în Spania, de unde a fost raspandită în Franţa, Italia, Maroc şi Egipt. Numele său provine din cuvântul persan “yasmin”, iar utilizarea acesteia este largă: domeniul alimentaţiei (ceai în China), medicină, industria cosmetică etc.
Ingrediente bioactive: În uleiul de iasomie au fost gasiţi peste 100 de compuşi, dintre care amintim pe cei mai importanti: benzyl acetate, linalool, benzyl alcohol, indole, benzyl benzoate, cisjasmone, geraniol, methyl anthranilate, farnesol, cishexenyl benzoate, eugenol, nerol, ceosol, benzoic acid, benzaldehyde, y-terpineol, nerolidol, isohytol, phytol etc.
Acţiune: Iasomia are efect stimulativ, calmant, sedativ, antiseptic, antiinflamator, antidepresiv, cicatrizant. De asemenea uleiul de iasomie are un efect deosebit asupra senzualităţii psihice. Este un afrodiziac puternic, încălzeşte şi relaxează corpul.
Folosită moderat, iasomia sălbatică este benefică pentru pielea fierbinte, uscată, sensibilă, şi în special acolo unde există înroşire sau mâncărime. Datorită mirosului delicat, este un ingredient ce se poate folosi în orice ulei pentru îngrijirea tenului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu