duminică, 2 mai 2010

Caisele (prunus armeniaca)

Caisele (prunus armeniaca)


Descriere: Cultivat în China începând cu 2000 î.e.n., caisul a fost adus în Europa, probabil pe drumul matăsii, ajungând mai întâi în Persia, iar de aici în Grecia, Italia, în bazinul Mediteranei. Astăzi se cultivă pe suprafeţe mari în California, Africa de Sud, Australia.

Ingrediente bioactive: Din sâmburii de caise, care seamănă cu migdalele, se extrage un ulei cu conţinut de acizi graşi saturaţi (palmitic, palmitoleic, stearic, oleic) mai mic decât în alte uleiuri vegetale.

Acţiune: Conţinutul redus în acizi graşi conferă uleiului o stabilitate ridicată, permiţând menţinerea clarităţii produselor. Are acţiune regeneratoare şi menţine fermitatea şi elasticitatea pielii. Acţionează ca agent de hidratare prevenind pierderea de apă din epidermă. Se foloseste cu succes impotriva acneei.Uleiul de caise hraneste pielea, conferind fermitate si elasticitate.Contribuie la regenerarea pielii sensibile si afectate, normalizeaza activitatea glandelor sebacee.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu